PSRM

17 decembrie 2022

Guvernarea s-a transformat definitiv într-un regim

ПСРМ

Partidul Socialiștilor este indignat de actul de samavolnicie al așa-numitei „Comisii pentru Situații Excepționale” care a decis închiderea a șase posturi TV independente.

Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu face o curățare a mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală, în interesul partidului de la guvernare.

Luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale este o acțiune de nihilism juridic. Amintim că prim-ministrul Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a garantat că starea de urgență este solicitată doar pentru soluționarea problemelor energetice și nu va fi utilizată pentru restricționarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova. Închiderea posturilor tv de opoziție demonstrează încă o dată lașitatea, lipsa de scrupule și ipocrizia regimului de la guvernare.

Anterior, regimul Sandu și PAS și-au subordonat (Parlamentului) postul public de televiziune Moldova-1.

Și mai cinic este faptul că curățarea câmpului informațional al Moldovei are loc în ajunul Anului Nou și al sărbătorilor de Crăciun.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită comunității internaționale în mod repetat să nu ignore astfel de încălcări evidente ale normelor democratice. Lipsa de reacție înseamnă complicitate.

Facem apel la toată societatea moldovenească, partidele politice, organizațiile publice și de apărare a drepturilor omului să-și unească eforturile pentru a se opune dictaturii regimului.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă