PSRM

08 iulie 2021

Vladimir Voronin și Igor Dodon: Blocul nostru este gata să își asume guvernarea imediat după alegeri și să scoată țara din criză

Liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Voronin, președinte al PCRM, și Igor Dodon, președinte al PSRM, ex-președinți ai Republicii Moldova, au susținut o conferință de presă comună pe finalul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

În debutul conferinței, liderul PCRM a criticat modul batjocoritor în care Maia Sandu a dizolvat Parlamentul.

”Ce circ a făcut Maia Sandu în Parlament cu Natalia Gavrilița? Și-a bătut joc de opinia poporului. Așa se face într-o țară democratică civilizată despre care tot vorbește?! Așa fac numai răufăcătorii, numai oamenii cu scopuri negre, meschine”, a declarat Voronin.

Liderul PCRM s-a referit la cele mai importante momente ale campaniei desfășurate de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Primul și, cel mai important, moment a fost însăși crearea acestui bloc, ca rezultata al analizei profunde a situației din țara noastră, din ultimii 12 ani, pe toate domeniile: social, economic, politic.

”Am analizat ultimii 12 ani și am văzut că va miroase urât dacă mergem separat. Rezultatele noastre din 2001-2009 nu le pot repeta nimeni. Am desfășurat o campanie electorală clasică, bazată pe comunicare cu alegătorii. Întrebările, speranțele și problemele expuse de alegători vorbesc despre tragedia care are loc în ultimii ani în țară. Așa sărăcie cumplită e greu de imaginat. În secolul XXI trăiesc în sărăcie majoritatea cetățenilor. Ne-am convins că cei 12 ani au trecut pe alături de Moldova, am pierdut tot ce am avut, ce am obținut până în 2009”, a spus Voronin.

Decizia de a uni forțele PCRM și PSRM a urmărit scopul atingerii unui rezultat mai bun la alegeri, pentru a readuce normalitatea în Republica Moldova. Blocul a elaborat un program de dezvoltare social-economică care va fi propus Guvernului nou format imediat după alegeri.  Acesta conține direcții strategice de dezvoltare social-economică, inclusiv atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite la nivel european, majorarea pensiilor, salariilor, renașterea satului moldovenesc, consolidarea statalității Republicii Moldova ca stat independent, suveran, neutru, democratic. În capul mesei acestui program stă OMUL cu așteptările sale și soluțiile pentru ele.

”Este un document pentru Guvern, cu foi de parcurs pentru fiecare ministru, bazat pe experiența noastră profesională. Rezultatele pe care le-a obținut echipa noastră până în 2009 nu le poate contesta nimeni și nimeni nu le-a putut repeta”, a declarat ex-președintele țării.

El a amintit că crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în spatele căruia stau cetățenii Republicii Moldova, a trezit o adevărată isterie a Maiei Sandu, PAS și altor formațiuni finanțate din exterior.

”S-au revoltat pentru că în spatele nostru nu stau decât oamenii Republicii Moldova, conștiința noastră, dorința să construim viitorul țării, poporului, urmașilor noștri”, a declarat Vladimir Voronin.

Președintele PCRM a venit cu un îndemn către alegători să analizeze bine concurenții, capacitățile oamenilor care îi reprezintă și programele pentru țară și cetățeni.  El a chemat cetățenii să-și dea votul pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, dând asigurări că ei vor aduce ordine și bunăstare în țară.

El a menționat că este important ca alegătorii să-și dea votul pentru concurenții mari pentru a nu irosi votul lor pentru partidele create peste noapte, care n-au nicio șansă să ajungă în Parlament.

Președintele PSRM Igor Dodon le-a mulțumit colegilor de Bloc, membrilor echipei sale pentru o conlucrare productivă.

„Am avut peste 20 de mii de întrevederi electorale. Am discutat direct cu peste 1 000 000 de cetățeni. Mesajul nostru a ajuns la toți cetățenii din Republica Moldova. Nu am utilizat spoturi TV, care costă enorm, dar am decis să vorbim ochi în ochi cu cetățenii”, a declarat Dodon.

Dodon spune că în prezent au rămas doar două formațiuni politice, care luptă pentru statalitatea și independența Republicii Moldova: PSRM și PCRM.

“Doar aceste două partide au rămas independente, autentic moldovenești, care nu sunt dirijate din afara țării. Din această cauză toți concurenții electorali în această campanie au luptat cu Blocul: pentru ei noi suntem un pericol, iar pentru cetățeni suntem o speranță”, a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor spune că în teritoriu, din discuțiile cu cetățenii, a aflat că astăzi oamenii trăiesc mai rău, decât acum un an.

“Oameni sunt disperați: au crescut prețurile la carburanți, produse, medicamente, materiale de construcție. Oamenii nu se simt protejați. Oamenii recunosc că dacă vorbim de 30 ani de independență, cele mai dezastruoase perioade au fost sub conducerea partidelor de dreapta, care au furat miliarde, au vândut aeropoarte… Cea mai bună guvernare a fost în perioada partidelor de stânga”, spune președintele PSRM.

Igor Dodon a precizat că Blocul este gata imediat după alegeri să își asume guvernarea, să formeze un cabinet de miniștri, care să scoată țara din criză.

”Vom lua la control creșterea prețurilor, așa cum am făcut-o de mai multe ori. Avem program detaliat programul soc-economic, care va fi pus în aplicare imediat. Dacă președintele va bloca din nou procesul politic de formare a unui Guvern, în Moldova poate fi un dezastru economic și social”, a mai spus Dodon.

Pe final, Igor Dodon a venit cu un mesaj pentru cetățeni.

“Să nu mai permitem ca Republica Moldova să treacă prin experimentele partidelor de dreapta, care se îmbogățesc pe spatele cetățenilor. Atât dl Voronin, cât și eu am demonstrat că suntem devotați doar Republicii Moldova. Suntem gata în continuare să slujim doar intereselor țării. Cu doamne ajută”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă