PSRM

04 noiembrie 2021

Vladimir Odnostalco: Situația privind vaccinarea a ieșit de sub control

Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a acuzat majoritatea parlamentară în cadrul unui briefing susținut astăzi, de faptul că respinge orice inițiativă legislativă dacă aceasta vine din partea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Astfel, astăzi, 4 noiembrie, nu a fost aprobată o inițiativă a Blocului care prevedere crearea unei comisii de anchetă pentru situația privind vaccinarea anti-Covid în țara noastră.
„Situația privind Covid-ul a ieșit de sub control. Guvernarea nu poate gestiona problema, de aceea caută vinovați în toate și în opinia autorităților, aceștia sunt cetățenii. Nouă ne spun că nu va fi plătit în cazurile de reanimare a celor care nu s-au vaccinat. Acest lucru ne amintește de perioada lui Plahotniuc – erau tratați cei care plăteau”, a menționat Odnostalco.

Deputatul a mai atras atenția asupra faptului că acum, „peste 40 de persoane decedează în fiecare zi, dar guvernarea spune că totul este sub control, totul este planificat. Păi cum, voi planificați moartea? Opriți-vă!”, a îndemnat socialistul.

În același timp, în weekend-ul trecut, partidul de la guvernare a inițiat o amplă campanie de PR, cu deplasări în sate, unde oamenii care erau întâlniți chiar pe drum, erau convinși să se vaccineze pe loc, în condiții antisanitare.

„Noi am abordat acest subiect încă luni – au fost sau nu încălcate normele sanitare, epidemiologice? Cine știe, ce fel de contraindicații pot avea acești oameni? Ni s-a spus că întrebările noastre sunt populism”, a menționat Vladimir Odnostalco.

Deputatul a amintit că în perioada guvernului precedent, peste 150 mii de persoane se vaccinau benevol în fiecare lună. Astăzi, oamenii pur și simplu refuză să se vaccineze – actuala guvernare nu gestionează problema imunizării populației.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă