PSRM

14 martie 2024

Vladimir Odnostalco: PAS, mai mult decât oricine, discreditează ideea integrării europene

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a acuzat actuala guvernare PAS că, mai mult decât oricine, discreditează ideea integrării europene.

„Astăzi pretindeți că sunteți Europa. Adică transmiteți această idee. Dar raportul prezentat de premierul fugar (Dorin Rechan) demonstrează că PAS compromite cel mai mult ideea integrării europene. Oamenii trăiesc din ce în ce mai rău”, a spus deputatul.

Deputatul a amintit că peste 300 de mii de pensionari au votat pentru PAS în 2021. Dar inflația în acel an a fost de 30%, iar pensiile au fost indexate pe jumătate. „Premierul a promis că în toamnă vor mai fi adăugați bani și totul va fi bine. Nimic nu a fost îndeplinit. Oamenii au fost înșelați din nou”, a spus socialistul.

Deputatul a atras atenția și asupra indexării injuste a pensiilor din anul curent: „Inflația medie din acest an este de 13%, dar guvernul nu se poate aprecia cât să ofere pensionarilor – 4,2 sau 6 la sută? Deputații PAS, în general, spun că pensionarii trăiesc mai bine astăzi decât acum doi sau trei ani. De ce pentru miniștri bani sunt, dar pentru o indexare completă a pensiilor nu. Sau nu mai aveți nevoie de pensionari?”.

Vladimir Odnostalco a amintit despre „realizările” programului mediatizat „Restart”: „Știm cu toții de ce a fost lansat. În primul rând a fost necesară înlocuirea și subordonarea serviciilor sociale ale autorităților locale către minister, și în al doilea rând – numirea în funcții a șefilor proprii „galbeni”. Și, în al treilea rând, locuitorii Chișinăului și Găgăuziei au devenit astăzi ostatici ai ping-pong-ului dintre Guvern, pe de o parte, și Primăria municipiului Chișinău și Comitetului Executiv al Găgăuziei, pe de altă parte.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă