PSRM

10 septembrie 2020

Vladimir Odnostalco către opoziție: Recunoașteți greșelile voastre

Deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a răspuns astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului reprezentanților opoziției, care spun că autoritățile au făcut prea puțin pentru pensionari și pentru alți cetățeni social vulnerabili, în timp ce își amintesc de șeful statului la fiecare minut.

„Mi se pare că colegii mei din dreapta sunt plătiți în plus în ONG-ul lor pentru cuvîntul„ Dodon”. Cu cît Dodon apare mai mult în discursuri, cu atît primesc mai mulți euro în subvenții”, a declarat deputatul.

De asemenea, el a remarcat manipulările și minciunilor opoziției cu privire la indexarea pensiilor.

„Cu toții am fost de acord că vom oferi mai mulți bani celor care primesc mai puțin. Și așa a fost. În primul rînd, de la 1 ianuarie s-au alocat 700 de lei pentru cei care au venituri mai mici de 2 mii de lei. Atunci ați spus că nu este suficient, iar noi am majorat suma la 900 de lei și am mărit numărul beneficiarilor de asistență – de la 1 octombrie, de această asistență vor beneficia cei care au venituri de pînă la 3 mii de lei. Am identificat acești bani în timpul unei pandemii. În general, ținînd cont de asistență, pentru pensionarii care primesc pînă la 2 mii de lei, indexarea va fi de aproximativ 15%”, a spus socialistul.

El s-a referit la explicația deputatului PSRM, președintele Comisiei buget și finanțe, Vladimir Golovatiuc, care a lămurit în timpul ședinței Parlamentului: „La începutul anului, exista un ajutor unic de 700 de lei. De la 1 octombrie – 900 lei. Total 1600. Prin urmare 1600 împărțit la 12 luni – 133 lei pe lună pentru fiecare pensionar. Pensia medie pentru pensionari este de 1543 lei. 133 lei este 8,99%. Adică, aproape 9% constituie indexarea prin aceste două plăți. În plus – 4,8% de la 1 aprilie și 1,1% – de la 1 octombrie. În total, pensiile au fost indexate cu 15,3% în 2020 pentru această categorie de pensionari”.

Pentru a evita manipularea cu privire la ajutorul social, Vladimir Odnostalco le-a reamintit „copiilor lui Filat și Soros” că Guvernul Maia Sandu – „guvernul fiasco”, „Guvernul zero”, așa cum este numit în popor „nu a venit cu o singură propunere pentru susținerea grupurilor de populație social vulnerabile, explicînd că negocierile sunt în curs cu FMI. „Dar Dodon a negociat, Chicu a negociat”, a subliniat deputatul.

Mai mult, cînd Maia Sandu a dezertat în toamna anului trecut, Guvernul ei nici măcar nu a prezentat un proiect de buget: „Recunoașteți greșelile. Știți să induceți lumea în eroare. Dar haideți să fim sinceri”. Lucrările cabinetului ei au fost efectuate de Guvernul Chicu. Iar Igor Dodon și-a asumat responsabilitatea: „Și-a arătat fiabilitatea și nu s-a temut de responsabilitate”, a spus Odnostalco.

În același timp, deputatul a menționat că situația nu este ușoară și ar dori să aibă mai mult ajutor pentru pensionari. „Și am promis mai multe. Dar există o scădere a economiei. Și aceasta este situația din întreaga lume. În același timp, susținem majorarea pensiilor. Și vom continua să depunem eforturi pentru a îmbunătăți viața cetățenilor noștri”, a subliniat Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă