PSRM

26 februarie 2021

Vladimir Odnostalco: O altă minciună a Maiei Sandu

Comentariul deputatului PSRM, vicepreședinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie:

Secretarul de presă al președintelui, Sorina Ștefârță, a declarat presei străine că vaccinul rus Sputnik V, care a fost înregistrat astăzi la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, nu poate fi utilizat în Moldova din cauza dezaprobării OMS.

Atasez un link

https://www.gazeta.ru/social/news/2021/02/26/n_15671126.shtml

Să facem claritate cu privire la această minciună: în primul rând, OMS permite utilizarea vaccinului rus. Pentru a confirma acest lucru, ofer un link către documentul oficial al OMS cu o listă de vaccinuri.

https://extranet.who.int/pqweb/sites/default/files/documents/Status_COVID_VAX_24Feb2021.pdf

În al doilea rând, special pentru consilierii Maiei Sandu ofer un link de pe pagina oficială a autorității naționale de reglementare farmaceutică din Moldova cu privire la înregistrarea vaccinului rus Sputnik V. În mesajul oficial al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, împreună cu informațiile oficiale privind înregistrarea vaccinul Sputnik V, ofer un alt link cu acces la lista vaccinurilor OMS, în care Sputnik V este pe locul 9.

https://amdm.gov.md/ro/article/amdm-autorizat-vaccinuri-pentru-prevenirea-infec%C8%9Biei-cu-coronavirus-induse-de-sars-cov-2

Este trist faptul că administrația Maiei Sandu, nereușind să împiedice înregistrarea Sputnik V la nivelul autorităților de reglementare ale țării, continuă să mintă. Luni, în cadrul unui briefing, vom vorbi despre  o mulțime de lucruri interesante despre împotrivirea cu privire la înregistrarea vaccinului rus de către administrația Sandu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă