PSRM

25 aprilie 2024

Vladimir Odnostalco: Televiziunea publică ”Moldova-1” s-a transformat în televiziune de partid a PAS

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a criticat politica postului public de televiziune ”Moldova-1”, care, ”din păcate, s-a transformat în televiziunea partidului PAS.”

Deputatul a menționat că reprezentanții opoziției practic nu sunt invitați la televiziunea publică. „În afara perioadei electorale, eu am fost invitat la ”Moldova-1” doar o singură dată când majoritatea parlamentară discuta cum ar fi mai convenabil să transfere spitalele raionale către Ministerul Sănătății. Atunci am avut la dispoziție mai puțin de un minut. Dar, la fel ca și alți cetățeni eu plătesc impozite, am fost delegat în Parlament ca și alți deputați ca să-mi exprim opinia”, a subliniat socialistul.

Vladimir Odnostalco a atras atenția asupra discriminării lingvistice de care au dat dovadă moderatorii Companiei în dezbaterile electorale, interzicând deputaților opoziției să vorbească în limba rusă: „Când luptăm pentru voturile alegătorilor noștri, vorbim limba în care suntem înțeleși de alegători. Și asta nu depinde de specificul dezbaterilor TV.”

Deputatul a comentat ironic acuzațiile deputaților PAS împotriva opoziției. „Tot vorbiți despre un fel de narative pro-ruse, pro-Kremlin. Elaborați o listă a acestora pe care Moldova-1 să o publice în fiecare dimineață, astfel încât să înțelegem despre ce nu putem vorbi pe parcursul zilei. Altfel, ne criticați pentru anumite narative și nu ne spuneți care sunt acestea.”

Deputatul socialist s-a interesat și despre eficiența managementului companiei publice de televiziune, care în 2020, când a fost introdusă interdicția asupra publicității, ”Moldova-1” a câștigat aproape 6 milioane de lei, iar în 2023, după închiderea a 13 posturi TV, când piața de publicitate a crescut, au fost acumulate doar 10 milioane de lei la acest capitol.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă