PSRM

16 septembrie 2021

Vladimir Odnostalco, despre refuzul PAS de a majora salariile lucrătorilor medicali: Guvernarea caută motive, dar nu caută posibilități

Majoritatea parlamentară a refuzat astăzi să examineze în lectura a doua inițiativa socialiștilor privind majorarea cu 40% a salariilor lucrătorilor medicali.

„Guvernarea caută motive, dar nu caută posibilități”, a declarat în acest context Vladimir Odnostalco, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing.

El și-a exprimat nedumerirea în legătură cu declarația din această săptămână a Ministerului Sănătății precum că bani nu sunt.

„Noi am identificat acești bani. Ce ați făcut cu miliardul de lei pe care fostul parlament l-a alocat în buget în aceste scopuri?”, a întrebat deputatul.

Vladimir Odnostalco a reamintit faptul că PAS a avut un program electoral ultra-social, însă până acum, partidul de la guvernare nu a propus în parlament nicio inițiativă socială.

Ba mai mult, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor își exprimă indignarea din cauza că, sub pretextul imunizării obligatorii, guvernarea refuză să achite cei 16 mii de lei lucrătorilor medicali care s-au contaminat cu virusul COVID-19. Aceasta, de asemenea, a fost inițiativa socialiștilor de susținere a lucrătorilor medicali care s-au îmbolnăvit.

„Noi vom insista în continuare ca aceste inițiative să fie votate, pentru ca personalul medical să primească banii pe care îi merită. Cu toate acestea, noi constatăm, zi de zi, creșterea numărului de cazuri noi de contaminare cu virusului COVID-19, dar chiar și în această situație, guvernul nu propune niciun fel de măsuri în afară de restricții – de închis, de tăiat, de a nu permite”, a subliniat socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă