PSRM

04 aprilie 2020

Vladimir Odnostalco: Nimănui nu i se va refuza ajutorul medical

Cetățenii se întorc masiv în țară. Li se cere să cumpere polițe medicale. Vladimir Odnostalco consideră că acest lucru este corect, mai ales acum, cînd întreaga omenire se confruntă cu coronavirusul.

În orice caz, nimănui nu i se va refuza ajutorul medical. Despre acest lucru a declarat un deputat al fracțiunii PSRM în cadrul emisiunii „Главное” moderată de către Nina Dimoglo și difuzată la TVC-21, relatează enews.md

„Nimeni nu refuză diaspora. În fiecare zi, cetățenii noștri revin aici oficial, conform programului. Ei apelează la ambasade, consulate. Guvernul organizează călătoriile. Și aici ne confruntăm cu o povară din ce în ce mai mare a sistemului medical. Rudele lor care sunt în țară plătesc cu toții. Iar cei care vin aici, dacă este necesar, sună ambulanța, iar statul este obligat să-i preia”.

Vladimir Odnostalco se întreabă: De ce este necesar să-i tratăm atît pe cei care plătesc, cît și pe cei care nu au plătit? Trebuie să înțelegeți că polițele medicale sunt o practică mondială normală, trebuie cumpărate.

„Și totuși, ajutor medical li se va oferi tuturor celor care au nevoie. Spunem că statul trebuie să cumpere dispozitive de ventilare mecanică. Pentru asta este nvoie de resurse financiare”, a spus deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă