PSRM

18 martie 2022

Vladimir Odnostalko: populația nu trebuie să plătească pentru eșecul campaniei de vaccinare

Nivelul scăzut de vaccinare indică asupra unui nivel și mai scăzut de încredere față de guvernare. Despre aceasta a vorbit Vladimir Odnostalco, deputatul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul briefingului de astăzi, comentând vestea șocantă despre faptul că în Moldova va fi distrus cel mai mare lot de vaccin expirat – 96 mii de doze de Moderna, donate de Franța în decembrie anul trecut.

Socialistul și-a exprimat indignarea că în perioada guvernării actuale în țară au fost stabilite anti-recorduri sumbre atât în ceea ce privește numărul de persoane care s-au îmbolnăvit de Covid, cât și numărul de decese. Deși în urmă cu doi ani, când pandemia abia a început, reprezentanții Ministerului Sănătății distribuiau pe rețelele sociale recomandări despre cum să fie făcut tratamentul, cum trebuie să fie purtată masca, cum să fie promovată imunizarea, cum să se efectueze testarea în masă a cetățenilor.
În consecință, la 24 ianuarie 2022, în țară s-au înregistrat 6169 de cazuri de contaminare pe zi, ceea ce înseamnă de 2 ori mai mult decât în perioada guvernului socialiștilor, când încă nu exista o experiență privind combaterea epidemiei. În perioada „profesioniștilor”, a fost stabilit un record tragic – 60 de decese în 24 de ore.

În prima lună de activitate a noului Minister al Sănătății, în anul trecut, numărul persoanelor vaccinate s-a redus practic de două ori. Ultimele date atestă – de la 10 până la 17 martie, doar 2750 de persoane au fost vaccinate cu prima doză.

Deputatul a reamintit și faptul că în luna decembrie 2021, guvernul a luat un credit în valoare de 24 milioane de euro pentru achiziția vaccinurilor. Nu-i exclus că aceste vaccinuri vor avea aceeași soartă – vor fi distruse, deși în acest proiect s-au investit fonduri considerabile pentru promovarea imunizării.

Pe final, Vladimir Odnostalco a subliniat faptul că populația nu trebuie să plătească pentru erorile guvernului, iar cei vinovați de eșecul vaccinării trebuie să poarte răspundere personală.

„Eșecul campaniei de vaccinare în țară este o consecință a neprofesionalismului Ministerului Sănătății”, a concluzionat deputatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă