PSRM

08 octombrie 2019

Vladimir Odnostalco: Instrucțiunile în limba rusă nu vor influenţa prețul medicamentelor

În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege, potrivit căruia medicamentele comercializate vor fi însoțite de instrucțiuni în limba rusă.

Despre aceasta, în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” de la postul de televiziune NTV Moldova, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, transmite enews.md

„În ceea ce privește problema cu privire la instrucțiunile și inscripțiile de pe ambalaj pentru medicamente în limba rusă, care durează deja de mai mult timp, a fost înregistrat un proiect de lege, care a trecut deja toate comisiile cu aviz pozitiv. Noi propunem ca medicamentele să fie însoţite de instrucțiuni în limba rusă. În plus, în proiect am stipulat şi necesitatea aplicării textului în limba rusă şi pe ambalajele medicamentelor. Din păcate, conform calculelor noastre actuale, acest lucru ar putea influența prețul. Presupun că la inscripţiile aplicate pe ambalaj am putea renunţa.

Este important ca instrucțiunea medicamentului să fie clară și pentru consumatorul vorbitor de limba rusă. Și acest lucru nu va influența prețurile. Deoarece unele dintre aceste instrucțiuni sînt emise de însuși producător, iar o parte sînt tipărite aici, la fața locului, de către companiile farmaceutice care se ocupă cu comercializarea medicamentelor. Acestea au și secţii de ambalare. Prin urmare, nu există nicio problemă, am discutat în repetate rînduri aceste chestiuni…”, – a declarat Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă