PSRM

11 aprilie 2024

Владимир Односталко: Доверие к Совету по телерадиовещанию упало катастрофически

Vladimir Odnostalco: încrederea în Consiliul Audiovizualului a scăzut la un nivel catastrofal

Vladimir Odnostalco, deputatul fracțiunii BCS, a calificat activitatea CA drept ineficientă, iar răspunsurile oferite de președintele CA, Liliana Vițu deputaților, făcute în stilul secretarului de presă al unui prim-ministru pe timpul căruia a fost furat miliardul.

”Din păcate, nivelul de încredere în CA al cetățenilor a scăzut catastrofal. Organizațiile de monitorizare internă critică pe bună dreptate deciziile distructive ale CA. Structurile internaționale, inclusiv europene, indică clar aceste derapaje în rapoartele lor. Dar din partea autorităților nu există nicio reacție în acest sens”, a remarcat deputatul.

Totodată, socialistul este indignat de faptul că CA pasează răspunderea pentru închiderea la pachet a televiziunilor și canalelor mass-media pe Comisia pentru Situații Excepționale. ”Dar președinta CA a fost membră a acestei comisii. De ce a tăcut?”.

Deputatul socialist a subliniat că metodele promovate de actuala guvernare nu au nimic comun cu Europa.
”Europa înseamnă dreptul la libera exprimare, dreptul de a te pronunța fără frică la orice subiect, de a alege postul de televiziune pe care vrei să-l privești, existența pluralismului de opinii”, a remarcat Vladimir Odnostalco, amintindu-le celor din PAS că toate se schimbă și va veni timpul să răspundă pentru fărădelegile pe care le comit.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă