PSRM

26 mai 2023

Vladimir Odnostalco: banii prevăzuți de Guvern pentru summit-ul din iunie ar fi suficienți pentru indexarea pensiilor cu 3-4%

Astăzi, în cadrul discuțiilor cu privire la solicitarea guvernului de a prelungi starea de urgență cu încă 60 de zile, deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a atenționat audiența că prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat societatea să se unească.

„Suntem de acord. Dar de ce atunci toate proiectele opoziției sunt ignorate de Guvern? De ce Guvernul dă aviz negativ proiectului de lege al deputatului BCS, Adrian Albu, iar peste o lună apreciază pozitiv un proiect similar din partea majorității parlamentare”, a menționat Vladimir Odnostalco.

De asemenea, deputatul s-a referit la problema remunerării asistenților sociali. „Premierul a spus că vor fi făcute rectificări. Nu avem nevoie de stare de urgență pentru a face rectificare la buget. O putem face în mod obișnuit. În același timp, bani pentru creșterea salariilor miniștrilor sunt, dar pentru asistenții sociali – nu”, a subliniat socialistul.

Vladimir Odnostalco a remarcat că în conformitate cu cele mai modeste calcule, banii pe care guvernul și autoritățile locale i-au prevăzut pentru organizarea summit-ului din iunie curent ar fi suficienți pentru indexarea pensiilor cu 3-4% suplimentar.

În concluzie, deputatul a cerut guvernului să se unească nu declarativ, ci în fapte și să lucreze pentru soluționarea problemelor cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă