PSRM

25 iulie 2017

Vladimir Odnostalco: Politica de orientare socială a statului este prioritatea principală pentru PSRM

Politica de orientare socială a statului este prioritatea principală pentru Partidul Socialiștilor, a declarat deputatul în Parlament din partea fracțiunii PSRM, Vladimir Odnostalco, în cadrul conferinței de presă susținută pe data de 24 iulie, cu privire la bilanțul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

„In timpul sesiunii de primăvară-vară, fracțiunea PSRM a înaintat o serie de inițiative legislative care asigură o dezvoltare calitativă a sferei sociale, inclusiv în domeniul serviciilor sociale, sănătății și educației“,  a menționat deputatul.

Potrivit lui, în domeniul protecției mamei și a copilului a fost propusă o nouă formă de protecție socială, și anume – capitalul familial.

”Este un instrument a cărei esență constă în protecția socială pe termen lung a copiilor. Experiența internațională arată o formă similară de sprijin pentru familiile tinere, ca un stimulent eficient pentru a crește rata natalității“, a spus Vladimir Odnostalco.

Deputatul socialist a menționat inițiativele socialiștilor privind susținerea familiilor cu mulți copii și pensionarilor.

„Noi am propus o reducere cu 50% a impozitului pe proprietate, 50% pentru taxa de drum. Automobilul nu este un lux, este o necesitate. Alocația specială pentru familiile cu mulți copii. Fracțiunea noastră a propus un proiect de lege privind majorarea pensiei de 2 ori pe an. Nu indexarea pe diferența de creștere a prețurilor, așa cum se întâmplă acum. Cetățenii care au experiență de muncă de mai mult de 45 de ani ar trebui să primească o majorare specială la pensie. ”

Vladimir Odnostalco a mai spus că, datorită eforturilor fracțiunii PSRM, a fost oprită așa-numita reformă a spitalelor. „Noi am stopat închiderea spitalelor. Ca urmare, guvernul a retras reforma.”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă