PSRM

19 iunie 2024

Vladimir Odnostalco participă la un Forum Internațional al CSI

Deputatul parlamentului din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă, Vladimir Odnostalco, participă la Forumul Internațional parlamentar al CSI „Lecturile Pușkin”, care se desfășoară în perioada 18-20 iunie la Moscova.

Vorbind la forum, Vladimir Odnostalco a menționat că numele lui Pușkin în Moldova a fost mereu un simbol al prieteniei dintre țările noastre. „Amintirea despre aflarea sa la Chișinău a lăsat o amprentă importantă în viața culturală. Și astăzi despre Pușkin se vorbește cu mândrie în Moldova, lucrările sale fiind citite atât în școlile rusești, cât și în cele moldovenești”, a spus deputatul.

Vladimir Odnostalco a subliniat importanța moștenirii lui Pușkin în Moldova. „A vorbi în stil pușkinian” înseamnă a respecta limba literară rusă, a respecta dreptul omului la comunicare liberă în limba sa maternă, a manifesta respect și a oferi celor apropiați doar cuvinte de sprijin și bunătate”, a accentuat socialistul.

Menționăm că agenda Forumului Internațional parlamentar prevede conferințe, mese rotunde, depuneri de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Grădina Alexandrov din Moscova, o vizualizare închisă a filmului „Oneghin”, întâlniri în Duma de Stat și în organele federale executive ale Federației Ruse.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă