PSRM

19 octombrie 2020

Vladimir Odnostalco: Ala Nemerenco este un „expert” de pe Facebook, care fiind la guvernare nu a făcut nimic

Fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, are impresia că poate zbura pe Marte cu căruța și în timp ce critică pe Facebook actuala guvernare uită să menționeze despre proiectele sociale pe care le-a stopat când era în Guvernul Sandu. Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare, deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, vicepreședintele comisiei parlamentare pentru protecția socială, sănătate și familie.

Parlamentarul indică asupra lipsei de profesionalism a ministrului Nemerenco și ignoranței totale în timpul mandatului său a persoanelor în etate.

”Unii oameni sunt atât de “pricepuți” pe rețelele de socializare că lasă impresia că pot zbura și pe Marte cu căruța, tras de “motorul minune”, inventat chiar de ei. În realitate, nu pot conduce o căruță nici pe drumurile din țară sau, dacă preferă ei, din oricare alt stat european. Un astfel de “expert” este și Ala Nemerenco, care a condus ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aproape jumătate de an. Ce a făcut ea în această perioadă la minister? A oprit mai multe programe naționale, inclusiv “Un doctor pentru tine”, destinat cetățenilor de la sate. N-a întreprins nimic pentru a îmbunătăți viața pensionarilor și a altor categorii sociale defavorizate. În schimb, scrie pe rețelele sociale că Igor Dodon și actuala guvernare n-a realizat nimic”, scrie deputatul.

În continuare, parlamentarul aduce drept exemplu un șir de legi votate, din noiembrie 2019, la inițiativa președintelui Igor Dodon și susținute de Guvernul Ion Chicu. Printre acestea: legea care prevede indexarea semianuală a pensiilor; indexarea completă a cuantumului pensiei indiferent de sursa de finanțare acesteia; acordarea de două ori pe an a suportului financiar unic pentru persoanele cu venituri mici; revizuirea perioadelor de reexaminare a pensiilor pentru limită de vârstă; majorarea cuantumului alocației sociale cu 40% pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii, precum și cu 30% pentru persoanele vârstnice; majorarea cu 200 lei a alocației lunare de stat pentru persoanele participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state și participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova; majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 lei la 500 lei.

”Cetățenii să tragă concluzia cine lucrează în favoarea lor și cine doar scrie comentarii pe Facebook”, a conchis parlamentarul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă