PSRM

28 ianuarie 2022

Vladimir Odnostalco a chemat cetățenii să se unească împotriva fărădelegilor „guvernării galbene”

Vladimir Odnostalco, deputat al blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a chemat cetățenii să se unească împotriva „guvernării galbene”, a haosului, a gestionării incompetente.

Vladimir Odnostalco a menționat situația dezastruoasă privind incidența Covid în țară, precum și atitudinea inumană a Ministerului Sănătății față de pacienți.

„Când era expert, ministrul Sănătății ne spunea, ce trebuie să facem în timpul pandemiei. Astăzi, vedem un eșec total în acest domeniu. Pe de o parte, există o închidere completă din partea Ministerului Sănătății, pe de alta – un număr record de bolnavi”, a remarcat deputatul.

Socialistul a atras atenția asupra indicației ministerului Sănătății privind economisirea energiei electrice, a gazelor naturale, a încălzirii în spitale: „În încăperile în care se tratează oamenii trebuie să fie maximum 19 grade de căldură. Să fie limitat la maximum consumul apei calde – pentru ce? Să apară antisanitaria? Doar pentru că Ministerul Sănătății nu face față obligațiilor sale?”.

Vladimir Odnostalco a mai menționat și numărul mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale și s-a adresat conducerii ministerului Sănătății cu o întrebare retorică despre cauzele acestei situații: „Ce s-a întâmplat? Nu există echipamente de protecție, măști? Unde este ajutorul umanitar, de ce nu este distribuit în mod transparent?”.

Deputatul a reamintit faptul că în timpul dezbaterilor pe marginea Bugetului Casei Naționale de Asigurări în Medicină pentru anul 2022, reprezentanții majorității parlamentare au refuzat să ia în calcul creșterea costurilor la echipamentele medicale. În consecință, instituțiile medicale nu dispun de fonduri suficiente pentru strictul necesar, iar cadrele medicale se îmbolnăvesc în masă. Mai mult, șefii instituțiilor medicale sunt rugați să nu trimită mai mult de 100 de teste pe zi, deoarece nu sunt suficienți specialiști pentru a le procesa.

„Este deja clar pentru toți cetățenii că am fost mințiți. Haideți să ne unim împotriva guvernării galbene, a haosului, a gestionării incompetente, care ne obligă să trăim conform regulilor lor”, a declarat deputatul în încheiere.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă