PSRM

18 aprilie 2020

Vladimir Golovatiuc: PENTRU PRIMA DATĂ în istoria Republicii Moldova, deficitul bugetar va fi finanțat atît din Est, cît și din Vest !!!

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor Vladimir Golovatiuc, a remarcat în discursul său pe rețelele de socializare că în acest an pentru PRIMA DATĂ în istoria Republicii Moldova, deficitul bugetar va fi finanțat atît din Est, cît și din Vest.

Ieri, 17 aprilie, a fost semnat un Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea unui împrumut Guvernului RM în valoare de 200 de milioane EUR pentru susținerea bugetului.

Tot ieri, 17 aprilie, Consiliul de directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat alocarea unui credit de urgență pentru Republica Moldova în valoare de circa 235 de milioane de dolari  pentru susținerea bgetului.

„Dragi prieteni! Acest lucru este foarte important atît din punct de vedere financiar, cît și din punct de vedere politic, dacă doriți, din punct de vedere geopolitic !!!

În primul rînd, datorită acestui sprijin, prin reducerea forțată a veniturilor bugetare cu mai mult de 6 miliarde de lei, vom putea nu numai să NU REDUCEM cheltuielile bugetare, ci și să le MAJORĂM cu mai mult de 2 miliarde de lei.

Creșterea forțată a deficitului bugetar cu 8,5 miliarde de lei va fi COMPLET finanțat de aceste două împrumuturi!

În al doilea rînd, decizia aproape simultană privind alocarea creditelor din partea Guvernului Federației Ruse și FMI este rezultatul unei politici externe ECHILIBRATE promovată de Președintele Dodon de mai bine de 2 ani și realizată de Guvernul Chicu.

Deci, suntem pe drumul cel bun, tovarăși!

Acum, CEL MAI IMPORTANT este prevenirea panicii și haosului în țară, oprirea răspîndirii și depășirea VIRUSULUI, restabilirea economiei, ASIGURAREA CREȘTERII ECONOMICE  ȘI CREȘTEREA BUNĂSTĂRII cetățenilor noștri”, a subliniat Vladimir Golovatiuc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă