PSRM

15 septembrie 2019

Vladimir Golovatiuc: În prezent, cel mai important lucru este renașterea economiei raioanelor, satelor și orașelor

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc, pe 15 septembrie, a ținut un discurs în cadrul ceremoniei de lansare oficială a PSRM în campania electorală, cu tema: „Noua economie a regiunilor, renașterea satelor și a orașelor”.

El a menționat că în ultimii 5 ani, PSRM a desfășurat cinci mari campanii electorale. Iar tendința Partidului Socialiștilor este pozitivă.

Dintr-un partid cu un rating de 5% în 2013, Partidul Socialiștilor a devenit o adevărată forță politică. Conform rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019, PSRM face parte din coaliția de guvernare. Poziția PSRM este luată în considerare nu numai în țară, ci și dincolo de granițele acesteia.

El a amintit că Partidul Socialiștilor este singurul partid care a participat la toate alegerile naționale – atît parlamentare, cît și prezidențiale, cu un program clar pentru dezvoltarea țării, al cărui nucleu a fost un program de transformare economică, inclusiv la nivel regional.

Implementarea acestui program va permite soluționarea dacă nu a tuturor, atunci a multor probleme stringente cu care se confruntă țara, economia țării noastre și astfel va crește semnificativ nivelul și calitatea vieții populației.

Vladimir Golovatiuc a subliniat că, considerînd rezultatele alegerilor parlamentare, precum și cele întîmplate după 8 iunie 2019 și diferitele opțiuni pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor, atunci ceea ce urmează este extrem de important.

„Avem nevoie de victorie nu pentru a ne îmbunătăți imaginea, deși acest lucru este la fel de important, ci pentru a ne îndeplini promisiunile față de oameni, pentru a soluționa problemele din domeniul economic și social.

Fiți de acord că, atunci cînd administrația locală nu este controlată de socialiști, acest lucru indirect și uneori chiar direct ne împiedică să soluționăm problemele teritoriilor, indiferent de ratingul din sondaje sau la nivel național!

Trebuie să înțelegem clar: conducerea străină nu a permis, nu permite și nu va permite să soluționăm problemele economiei satului, raionului etc., chiar dacă este în interesul acelorași sate și orașe!

Fiecare problemă economică vizează un om de afaceri concret, iar el, ca persoană, este vulnerabil, și nu i se va permite să coopereze cu socialiștii! Și există multe exemple în acest sens!

Prin urmare, în timp ce în mîinile lor se află Inspectoratul de poliție, Direcția finanțe, Inspectoratul Fiscal și chiar Direcția educație, cultură etc., nu putem rezolva problemele teritoriului!

Este un cerc vicios – și noi nu vom construi o Moldovă puternică din punct de vedere economic fără a soluționa problemele economice ale regiunilor! Statul este puternic prin raioanele sale. În prezent, cel mai important lucru este renașterea economiei raioanelor, satelor și orașelor”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al creării unor regiuni puternice pe plan economic, alegerile viitoare sunt greu de supraestimat și, prin urmare, socialiștii trebuie să cîștige.

„În absența victoriei în alegerile locale, promisiunile pe care noi, Partidul Socialiștilor le-am făcut oamenilor înainte de alegerile parlamentare și promisiunile pe care președintele nostru le-a făcut înainte de alegerile prezidențiale vor fi greu de realizat! Prin urmare, din acest punct de vedere, nu avem nevoie decît de victorie! Nu există alte opțiuni!”, a spus socialistul.

De asemenea, Vladimir Golovatiuc a menționat că, pentru a fi considerat un primar bun, nu este suficient doar să păstrezi străzile curate, să existe iluminat și sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

„Un primar bun este acel care se preocupă de economia teritoriului pentru care este responsabil, care este interesat de problemele cu care se confruntă businessul, și nu numai cel mare, ci și mijlociu, mic, care nu doar cunoaște despre aceste probleme, dar și le soluționează.

Dacă soluționarea acestor probleme necesită susținerea autorităților centrale, atunci acesta apelează la noi – deputații socialiști și împreună găsim o soluție, în beneficiul oamenilor și în interesul afacerilor. Și atunci vor crede în noi! Și atunci cetățenii obișnuiți, populația în ansamblu și afacerile, își vor asocia viitorul cu Partidul Socialiștilor! Și atunci nu ne va fi frică de niciun concurent! Și atunci Moldova are într-adevăr un viitor!”, a conchis deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă