PSRM

25 iulie 2017

Vladimir Golovatiuc: Afacerile locale își încheie activitatea și pleacă, iar străinătatea nu vine

”Economia evaluează activitatea legislatorilor moldoveni cu picioarele. Afacerile locale își încheie activitatea și pleacă, iar străinătatea nu vine”, a declarat în cadrul conferinței de presă din data de 24 iulie, deputatul în Parlament din partea fracțiunii PSRM, Vladimir Golovatiuc.

Potrivit lui, în pofida creșterii economice din 2016, sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului a început în condiții economice dificile.

Deputatul consideră că, în aceste condiții activitatea Parlamentului ar trebui să fie direcționată către dezvoltarea și punerea în aplicare a politicilor și adoptarea legilor, care au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea afacerilor și sprijinul antreprenoriatului.

Cu toate acestea, în primul rând, termenul de aprobare a bugetului pentru un an și a politicii fiscale, în 2016 a fost încălcat. Prin lege, proiectul de politică fiscală urma să fie prezentat Parlamentului înainte de 1 iunie, iar proiectul de buget până la 15 octombrie.

„În al doilea rând, prezentarea în Parlament a acestor documente importante pentru țară a fost de formă. Pentru examinarea proiectelor de politică și de buget am primit doar câteva zile, în loc de două luni.

În al treilea rând, și cel mai important – și politica, și bugetul pentru anul 2017 nu se axează pe sprijinirea antreprenoriatului și stimularea afacerilor“, a subliniat Vladimir Golovatiuc.

Prin urmare, în pofida datelor statistice privind creșterea PIB-ului, de fapt, a fost marcată o creștere egală cu zero în industrie, scăderea investițiilor, reducerea creditării, închiderea fabricilor, etc. Continuă să crească datoria externă. „Nu este surprinzător, pentru că economia nu lucrează!“  a menționat deputatul.

„Apropo, fluxul real al investițiilor străine, de exemplu, investițiile de capital, a scăzut în primul trimestru cu o treime. Comparativ cu anul 2008 – de 6 ori, iar în 2014  – de 3 ori! A fost înregistrat cel mai scăzut nivel al PIB-ului în 20 de ani!

Economia internă și externă estimează activitatea legislatorilor cu picioarele!!!  Afacerile locale își încheie activitatea și pleacă, iar străinătatea nu vine“,  a conchis Vladimir Golovatiuc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă