PSRM

05 iunie 2023

Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului chinez

La Beijing, delegația PSRM condusă de Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a avut o întrevedere cu adjunctul președintelui Comitetului Permanent al Congresului Național al Poporului, Tie Ning.

În cadrul dialogului, Vlad Batrîncea a subliniat importanța consolidării dinamicii cooperării interparlamentare pentru armonizarea relațiilor bilaterale moldo-chineze, menționând că rezultatele obținute au adus deja beneficii semnificative cetățenilor Republicii Moldova și economiei. „Moldova mereu a susținut și va continua să susțină principiul „o singură China”. S-a menționat că există un potențial înalt pentru dezvoltarea cooperării în domeniile educației, cercetării științifice și culturii. De asemenea, Vlad Batrîncea a remarcat avantajele majore pe care Moldova le poate avea de la participarea la inițiativa „O centură, un drum”.

La rândul său, Tie Ning a salutat vizita delegației moldovenești în China, pronunțându-se pentru extinderea sferelor de cooperare dintre Moldova și China, apreciind drept strategică amplasarea țării noastre și potențialul larg de care dispune. Totodată, doamna Tie Ning a susținut inițiativa creării în Moldova a Institutului Confucius, precum și alte inițiative în domeniul educațional, științific și cultural.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă