PSRM

08 iunie 2023

Vlad Batrîncea: astăzi, ca și în 2019, instituțiile statului sunt subordonate politic

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, a amintit deputaților că astăzi se împlinesc exact patru ani de la adoptarea de către Parlament a Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova.

„Această ședință a avut loc aici, cu lumina stinsă, fără microfoane, când Parlamentul Republicii Moldova a decis că mai multe instituții ale statului sunt sub un control politic și practic sunt capturate de un singur partid politic. Au trecut patru ani și constatăm cu regret că aceleași practici există – sistemul de Justiție, Procuratura, Consiliul Audiovizualului, Curtea Constituțională și multe alte structuri importante ale statului sunt subordonate politic și nu au devenit cu adevărat independente și funcționale”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova din 2019 trebuie implementată, iar clasa politică trebuie să respecte independența instituțiilor statului.

„Astăzi, ca și în 2019, opoziția este persecutată, există practici de dosare penale politice. Iar acest lucru demonstrează faptul că ceva nu merge bine în Republica Moldova”, a spus Vlad Batrincea. El i-a îndemnat pe deputați să se familiarizeze cu acel document și să facă tot posibilul pentru a implementa prevederile lui.

Vlad Batrîncea a mulțumit deputaților din acea legislatură, inclusiv celor 35 de deputați socialiști, care, în condiții extrem de dificile, au avut curajul și voința politică de a adopta declarația respectivă.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă