PSRM

03 aprilie 2020

Copreşedintele grupului de cooperare Republica Moldova – China condamnă declaraţiile iresponsabile ale unui deputat PPDA

Copreşedintele grupului de cooperare Republica Moldova – China, Vlad Bătrâncea, regretă atacul virulent al deputatului PPDA Igor Munteanu, la adresa Chinei, partener de încredere al ţării noastre. Bătrâncea s-a referit, într-o postare pe Facebook, la o declaraţie recentă a lui Munteanu, potrivit căreia ajutorul oferit de China ţărilor europene, afectate de pandemia de COVID-19, ar fi inutil.

„ China a donat materiale sanitare în valoare de 49,325 de dolari Spaniei, cu multă fanfară și cu o garnitură de tren care a transportat 17 zile donația pe cale ferată (Silk Road), fără a menționa că între timp Spania a cumpărat echipament și materiale sanitare din China în valoare de 473 milioane de euro, iar 1,3 milioane din măștile cumpărate de Olanda din China s-au dovedit a fi defecte”, a declarat Igor Munteanu.

În replică, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a scris că declaraţia deputatului PPDA este iresponsabilă.

„Timp de mulţi ani, China ajută sincer Republica Moldova şi niciodată nu a spus că „Moldova este obligată” sau „Cerem Moldovei”. Îmi pare rău că Ambasada Chinei este nevoită să reacţioneze la declaraţiile iresponsabile ale unui „deputat convenţional proeuropean” al Republicii Moldova”, a scris Vlad Bătrâncea, într-o postare pe Facebook.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă