PSRM

30 ianuarie 2020

Vlad Batrîncea: Este „profesionist” să contestezi împuternicirile cuiva și apoi să mergi la shoping

„Cel mai important rol al Consiliului Europei este cel reprezentativ. Suntem cu toții aici pe banii contribuabililor care ne-au delegat în Parlament, iar APCE și Consiliul Europei, la fel, supraviețuiesc datorită banilor pe care îi achită contribuabilii din țările noastre, pentru ca să îmbunătățim standardele legale, justiția, astfel încît să ajutăm cetățenii țărilor noastre”.

Acest lucru a fost declarat de către deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul discuțiilor cu privire la restabilirea deplină a competențelor delegației ruse în APCE.

El a menționat că a avut “senzația de deja vu că, în loc să îmbunătățim standardele legale și să livrăm rezultate acasă, ne ocupăm cu examinarea competențelor cuiva”.

“Pierdem timp în acest sens. Unii și aceiași colegi se ocupă profesionist să contesteze împuternicirile cuiva. Pe această platformă purtăm un dialog și dacă nu ar fi nevoie de acest dialog, posibil nu era necesară nici această Adunare. Dacă există probleme concrete, trebuie discutate, dar ceea ce se petrece acum este o bătălie de declarații, atacuri de serviciu, cineva formează o tabără împotriva cuiva. Este urît și ineficient”, a spus el.

În același timp, Vlad Batrîncea le-a reamintit colegilor săi, „care se ocupă profesionist de contestarea delegațiilor și apoi merg la shoping” că „aici trebuie să te ocupi de probleme legale, să obții rezultate concrete și să îmbunătățești viața cetățenilor”.

„Cu acest scop, cetățenii noștri plătesc pentru vizitele noastre aici și pentru existența Adunării”, a adăugat el.

Reamintim că marți, contestarea împuternicirilor delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a fost respinsă ca fiind nefondată, iar împuternicirile delegației noastre au fost ratificate cu votul majorității membrilor Comisiei Regulament, Imunității și Afaceri Instituționale a APCE.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă