PSRM

06 februarie 2020

Vlad Batrîncea a îndemnat deputații să caute compromisuri și să înceteze lupta declarațiilor

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a îndemnat parlamentarii să coopereze, să caute soluții și compromisuri și să înceteze lupta fără sens a declarațiilor.

Vlad Batrîncea a amintit că anul trecut fracțiunea PSRM a susținut Guvernul anterior, iar majoritatea parlamentară a fost de acord să accepte unele proiecte sociale legate de majorarea pensiilor, a indemnizațiilor, a salariilor pentru bugetari. Totuși, aceste proiecte nu au fost incluse în ordinea de zi, deoarece cabinetul condus de Maia Sandu a făcut referire constant la lipsa de bani.

Astăzi, cînd noul Guvern identifică surse financiare pentru proiecte sociale, începe presiunea politică și speculațiile. Dar cetățenii așteaptă aceste decizii, iar aceste decizii necesită profesionalism, consecvență și un mecanism clar de control, a remarcat Vlad Batrîncea.

Totodată, el a menționat că Guvernul Sandu a fost de acord, în procesul de negocieri cu FMI, să majoreze impozitele și accizele în țara noastră, deși socialiștii au fost categoric împotrivă și au remarcat că acest lucru nu va duce la nimic bun.

„Prin urmare, nu este nevoie să vă considerați sfinți. Cu toții avem o memorie bună”, a spus el.

De asemenea, Vlad Batrîncea a solicitat deputaților PAS și PPDA să nu facă speculații pe tema reformei justiției și a activităților Procuraturii Generale și să nu inducă în eroare cetățenii cu privire la aceste aspecte și multe altele, inclusiv pe cele pe care alegătorii au încercat să le înscrie pe ordinea de zi a ședinței.

El și-a exprimat încrederea că deputații vor ajunge la un consens și nu vor transforma Parlamentul într-un „cîmp pentru declarații”, în caz contrar, socialiștii „au ce își aminti”.

„Haideți să găsim soluții la toate problemele, astfel încît cetățenii să vadă că acest Parlament funcționează cu adevărat”, a conchis socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă