PSRM

04 februarie 2022

Secretarul executiv al PSRM denunță dublele standarde și ”justiția selectivă marca PAS”

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, se întreabă de ce ”justiția PAS” le-a intentat dosare doar foștilor deputați traseiști din PCRM, dar nu și ex-deputaților PLDM sau PL, care, la fel ca și cei anchetați astăzi, au plecat din partid și au aderat la majoritatea lui Plahotniuc.

Secretarul executiv al PSRM a scris, pe pagina sa de socializare, că a pledat mereu pentru interzicerea prin lege a migrației deputaților în Parlament. Potrivit deputatului, traseismul politic reprezintă o trădare a alegătorilor care trebuie pedepsit.

”Dar ne frământă mai multe întrebări. De ce justiția PAS a oferit timpul și informația celor 15 deputați PLDM, care au trecut în majoritatea lui Plahotniuc în aceleași condiții ca și deputații comuniști? Ca foștii colegi să reușească să ascundă sume de bani cash și să facă ordine prin safeuri și declarații? Doar dl Tudor Deliu, dna Maria Ciobanu de mai multe ori au declarat public despre coruperea deputaților PLDM”, scrie Batrîncea.

Parlamentarul se mai întreabă, de ce împreună cu deputații PLDM au fost ”grațiați” și liberalii, care l-au părăsit pe Ghimpu în aceleași condiții și care au făcut parte din cei aproape 40 de deputați traseiști care au aderat la majoritatea lui Plahotniuc.

”Poate de aceea că mai mulți ex-liberal democrați lucrează astăzi cu PAS? Unii la Parlament. Alții la Președinție și Guvern, prin ministere. La ANRE. Ca pe timpuri. Firește – sunt colegi, prieteni, același aluat”, remarcă deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului critică practica justiției selective și amintește că legea trebuie să fie respectată de toți, indiferent de culoarea politică.

”Duble standarde. Justiție selectivă marcă PAS. Show-uri ieftine pe fundalul creșterii prețului la pâine. Toți trebuie să fie egali în față justiției. Legea este una pentru toți”, a scris Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă