PSRM

21 martie 2024

Vlad Batrîncea despre proiectul pilot de vot prin poștă: nu este vorba despre diasporă, ci despre legalitatea alegerilor

În discursul său cu privire la proiectul de lege privind votul prin corespondență, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a atras atenția asupra faptului că deputații PAS acuză activ opoziția că sunt împotriva diasporei și împotriva votului acesteia.

„Sunt manipulări și minciuni grosolane. Pentru că discuția de astăzi nu este despre diasporă, ci despre legalitatea alegerilor, despre Constituția Republicii Moldova, care prevede clar că votul trebuie să fie universal. Acesta este unul dintre principiile de bază ale democrației, care oferă fiecărui cetățean posibilitatea de a-și exercita dreptul de a participa la alegeri”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele a reiterat că toți alegătorii sunt egali și toți cetățenii trebuie să aibă garanții și șanse egale de a participa la alegeri, indiferent în ce parte a lumii trăiesc: „Nimeni nu poate fi discriminat. Toți trebuie să acționeze în condiții egale”. Vlad Batrincea a amintit, de asemenea, scandalurile legate de falsificarea votului prin corespondență din alte țări, mai avansate tehnologic decât Republica Moldova.

În discursul său, președintele fracțiunii BCS a atras atenția și asupra faptului că guvernarea, ai cărei reprezentanți vorbesc atât de mult despre diaspora, nu a creat condiții pentru ca moldovenii să se întoarcă acasă. Vlad Batrîncea a menționat datele statistice care arată că în ultimii doi ani 2% din populație a părăsit țara pentru prima dată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă