PSRM

07 aprilie 2022

Vlad Batrîncea: Justiția nocturnă, în acțiune!

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, vicepreşedintele parlamentului, a condamnat dur pe pagina sa de pe rețelele de socializare „justiția nocturnă” a regimului de la guvernare.

– Regimul de la guvernare a trecut la persecutarea oponenților, folosind și judecători care pronunță hotărâri după miezul nopții. În pofida garanțiilor personale, pe care le-am prezentat împreună cu mai mulți deputați socialiști pentru eliberarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, în pofida acțiunilor de protest ale cetățenilor nemulțumiți din sudul țării față de fărădelegile și abuzurile regimului, la ora 1,20, noaptea, justiția politizată a decis arest la domiciliu pentru colegul nostru nevinovat.

Întreaga zi de miercuri, 6 aprilie, împreună cu mai mulți deputații PSRM, am fost alături de sute de oameni din Cahul, supărați pe abuzurile regimului. Justiția politizată a intins pronunțarea deciziei până după miezul nopții, ca să nu vadă cetățenii ochii rușinați ai judecătorilor care au executat acestă comandă politică.

Repet, este un abuz evident al regimului în raport cu Marcel Cenușă pentru faptul că, recent acesta a criticat guvenarea pentru modul în care repartizează finanțarea destinată refugiaților din Ucraina. Puterea încearcă astfel să închidă gura oricărei persoane, care vede fărădelegile și le comunică cetățenilor. Dosarul este unul inventat, cu probe false, iar Marcel Cenușă este dispus să colaboreze cu ancheta și trebuie eliberat.

Calificăm cele întâmplate și drept atac de tip rider asupra raionului Cahul, cu scopul ca regimul de la guvernare să pună mâna pe conducerea acestuia. Avem informații că astfel de acțiuni, cu atacuri murdare la adresa autorităților publice locale de nivel doi și unu, mai sunt planificate. Regimul vrea, prin abuz și fărădelege, să acapere întreaga putere pe verticală în țara noastră.

Vom continua să luptăm pentru elibarea colegului nostru, președinte al raionului Cahul, dar și pentru dreptatea și adevărul, care vor ieși la suprafață, iar cei care acum comit abuzuri și fărădelegi, vor fi neapărat pedepsiți.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă