PSRM

27 iulie 2022

Vlad Batrîncea: nu putem prelungi starea de urgență la nesfârșit

Socialiștii sunt categoric împotriva prelungirii stării de urgență în Republica Moldova. Acest lucru a fost declarat de către secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

El a subliniat că nu este nevoie de această decizie, deoarece atât Guvernul, Parlamentul, cât și administrația prezidențială sunt funcționale și pot lucra fără instituirea stării de urgență.

Vlad Batrîncea a adăugat că PSRM are multe întrebări cu privire la deciziile luate în condițiile stării de urgență, în special cu privire la gestionarea banilor publici.

– Avem un stat funcțional și nu putem să prelungim starea de urgență la nesfârșit. Trebuie să lucrăm în regim obișnuit, să respectăm procedurile și să nu uităm că Parlamentul există. De asemenea, este necesar să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor, iar acest regim le încalcă. Guvernul are toate pârghiile, trebuie să le folosească și să fie responsabil pentru tot ce se întâmplă în țară. Iar Comisia pentru Situații Excepționale activează netransparent, ia decizii ilegale, iar acest lucru este foarte periculos”, a menționat deputatul.

Vlad Batrîncea a adăugat că, în cazul în care mâine Parlamentul va adopta decizia de prelungire a stării de urgență, socialiștii își rezervă dreptul să o atace la Curtea Constituțională.

Amintim că Guvernul vrea să prelungească starea de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 8 August.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă