PSRM

03 noiembrie 2021

Vlad Bătrîncea i-a amintit Maiei Sandu că ea este președintele Moldovei și nu al statelor vecine

În toate acțiunile și declarațiile sale, șeful statului ar trebui să se ghideze de interesele naționale ale Moldovei, să identifice soluții pentru întrebările și problemele țării noastre și nu ale altor state. Despre aceasta a declarat vicepreședintele parlamentului Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii televizate „Interviul săptămânii”, amintindu-i Maiei Sandu că ea este președintele Moldovei și nu al țărilor vecine.

– Președintele ar trebui să se concentreze asupra problemelor noastre interne și să identifice soluții pentru acestea. Gazele naturale, soluționarea problemei transnistrene, agricultura, industrializarea, plecarea cetățenilor din țară, să avem întreprinderi, să avem bani pentru întreținerea școlilor noastre care continuă să fie închise, iar salarii pentru pedagogi nu sunt – iată despre ce ar trebui să vorbească astăzi Maia Sandu, indiferent de locul unde se află: la Kiev, Moscova sau în capitalele europene. Dar, cu părere de rău, ea se ghidează foarte des de pozițiile străine și rezolvă probleme străine, fără a le soluționa pe cele proprii. Ea ar trebui să înțeleagă că este președintele Moldovei și nu al unor țări străine, a spus Batrîncea.

Vicespeakerul a mai menționat că Sandu merge pe urmele lui Plahotniuc în chestiunea ce ține de UEEA, nerecunoscând statutul de observator al Moldovei în această Uniune.

– Care este problema să fie în cadrul UEEA, ca președinte al Moldovei, în ce constă contradicția? Unde este pragmatismul său în relațiile cu toți? a adăugat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă