PSRM

26 iunie 2019

Vlad Batrîncea: Moldova a votat pentru o nouă Europă, o Europă unită, de la Lisabona pînă la Vladivostok

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Vlad Batrîncea a venit cu o replică pentru deputații democrați care au încercat să condamne votul a doi deputați, membri ai delegației moldovenești la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pentru revenirea Rusiei la APCE. Prezentăm integral textul declarației.

“Pentru acei politicieni din RM, care manifestă abordări specifice și provinciale.

Pentru noul Regulament al APCE, care asigură drepturile și împuternicirile tuturor țărilor care fac parte din Consiliului Europei (inclusiv Federația Rusă), au votat 39 din 47 de țări membre a Comitetului de Miniștri și majoritatea membrilor Adunării Parlamentare, printre care Germania, Austria, Franța, Italia, Spania, Belgia, România și altele.

Noile condiții istorice și politice au fost susținute de cei mai renumiți și incontestabili parlamentari ai Europei.

Și Moldova a votat pentru o nouă Europă, o Europă unită, de la Lisabona pînă la Vladivostok. Am votat pentru parlamentarism, pentru dialog, pentru o democrație veritabilă.

Am votat împotriva primitivismului și dezbinării. Împotriva problemelor trecutului.

Am votat pentru viitor!

În Republica Moldova, prăbușirea unui regim banditesc-oligarhic și schimbările spre bine au fost posibile datorită acestei abordări noi, datorită poziției comune a Europei, a CE, UE și a Rusiei.

Noi, socialiștii, împreună cu blocul ACUM, fiind consolidați, creăm o nouă realitate, schimbăm istoria. În acest context salutăm votul dlui Andrei Năstase!

Și încercările primitive ale fostei guvernări, de a ne întoarce în zona dezbinării, în retorica militaristă, le considerăm absolut disperate. Nu aveți nici o șansă!”

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă