PSRM

10 noiembrie 2022

Vlad Batrîncea: fracțiunea BCS inițiază moțiunea de cenzură împotriva ministrului Justiției

Secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a propus audierea în plen a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în legătură cu apariția în spațiul public a corespondenței private a ministrului, care indică asupra numeroaselor încălcări ale legislației de către reprezentanții PAS.

„Nu putem ignora evenimentele legate de ministrul Justiției Litvinenco. Considerăm că el trebuie să vină în Parlament cu explicații, deoarece ceea ce se întâmplă compromite reforma justiției, statul de drept și concursurile publice pentru dreptul de a ocupa funcții importante în sistemul de Justiție și Procuratură”, a remarcat Vlad Batrîncea.
Vicepreședintele a menționat că o altă cale de ieșire din această situație ar fi decizia privind „demisia de onoare a ministrului”.

Facem apel către domnul Litvinenco să demisioneze. Dacă nu va accepta această propunere, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va iniția o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Justiției”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea de audiere a ministrului Justiției în Parlament.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă