PSRM

07 noiembrie 2022

Vlad Batrîncea: Discursul instigator la ură este inacceptabil

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al PSRM, a depus o sesizare în adresa Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Serviciului de Informații și Securitate al RM, precum și Consiliului Audiovizualului prin care a solicitat să se expună sub aspect penal și al respectării legislației naționale pe marginea imaginilor video, difuzate de canalul de televiziune TV8, în cadrul cărora un grup de cetățeni moldoveni, participanți ai conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei, răspândesc informații calomnioase în adresa cetățenilor țării noastre și îi amenință în mod deschis.

Despre aceasta Vlad Batrîncea a anunțat pe o pagină a sa de socializare unde a precizat că “discursul instigator la ură este inacceptabil”.

“Am solicitat verificarea faptului dacă difuzarea acestei adresări video cade sub incidența art. 140 Cod Penal al RM (propaganda războiului), 141 (activitatea mercenarilor), 155 (Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii), precum și articolul 70 din Codul Contravențional (calomnie).

Nimeni nu este în drept să împiedice cetățenii țării să-și exprime nemulțumirea față de regimul Maiei Sandu și a partidului său de buzunar PAS. Nimeni nu este în drept să intimideze cetățenii țării. Cei care în campaniile electorale din 2020 și 2021 au promis că vor uni societatea, nu au dreptul să semene ură și frică în societate”, – a scris Vlad Batrîncea.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă