PSRM

26 septembrie 2023

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Cristian-Leon Turcanu

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, E. S. Cristian-Leon Țurcanu.

Vlad Batrîncea l-a informat pe diplomatul român despre situația actuală din Moldova în domeniul legislativ, despre ignorarea inițiativelor opoziției de către majoritatea de la guvernare, despre lipsa unui consens larg asupra chestiunilor cheie de pe ordinea de zi a ședințelor plenare.

Această atitudine, în opinia reprezentanților PSRM, a condus la pierderea încrederii în reformele ce se derulează, inclusiv în domeniul justiției.

Socialiștii au remarcat, de asemenea, munca extrem de ineficientă a guvernului, criza din agricultură și în economie, în ansamblu.

La rândul său, Olga Cebotari, a declarat că PSRM mereu s-a pronunțat pentru reintegrarea țării, iar recentele declarații ale Maiei Sandu care vede viitorul RM în Europa, dar fără regiunea transnistreană, reprezintă o sfidare a intereselor țării noastre și a cetățenilor săi.

Această abordare este inacceptabilă pentru socialiști. Reintegrarea ambelor maluri ale Nistrului, consolidarea integrității și suveranității Republicii Moldova este o prioritate.

Pe final părțile au convenit să continue schimbul de opinii asupra celor mai importante subiecte de actualitate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă