PSRM

03 octombrie 2023

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au avut o întâlnire cu Ambasadorul Kazahstanului în RM, Almat Aidarbekov

Astăzi Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, președintele fracțiunii parlamentare BCS, împreună cu membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au vizitat noul complex al Ambasadei și Consulatului Kazahstanului la Chișinău, la invitația Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, E.S. Almat Aidarbekov.

Părțile au discutat subiecte legate de extinderea cooperării bilaterale în domeniile comercial, industrial, cultural și umanitar.

„Republica Moldova este interesată de tehnologiile și investițiile din Kazahstan, de deschiderea unui hub industrial sau a unor parcuri de producție, care vor crea noi locuri de muncă și vor consolida legăturile tradițional prietenoase dintre țările noastre. Pledăm pentru raporturi reciproc avantajoase în toate domeniile de interes comun, în beneficiul economiilor ambelor state” a spus Vlad Batrîncea.

De asemenea, în cursul dialogului, a fost acordată o atenție deosebită chestiunilor legate de cooperarea interparlamentară și interguvernamentală, fiind remarcată importanța actualizării activității grupurilor de prietenie în parlamentele celor două țări și a Comisiei interguvernamentale de resort.

Olga Cebotari a menționat poziția fermă a socialiștilor privind necesitatea de a consolida relațiile de cooperare cu partenerii tradiționali ai Republicii Moldova atât în format bilateral cât și pe platformele organizațiilor integraționiste internaționale. În context, părțile au convenit să continue dialogul pe cele mai importante subiecte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă