PSRM

09 noiembrie 2022

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au avut o întrevedere cu ambasadorul Yang Wenbin

Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu E.S. Yang Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Diplomatul chinez a transmis felicitări domnului Vlad Batrîncea cu prilejul numirii sale în funcția de președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză, menționând că acest lucru va impulsiona dezvoltarea și extinderea relațiilor bilaterale. În acest sens, s-a convenit organizarea în viitorul apropiat a unei ședințe a grupului de prietenie moldo-chinez, în format de videoconferință, cu participarea reprezentanților din parlamentele ambelor țări.

De asemenea, părțile au discutat mai multe soluții pentru rezolvarea crizei economice din Republica Moldova. Este vorba despre importul de tehnologii accesibile și moderne din China în țara noastră, deschiderea pieței chineze pentru o gamă largă de produse moldovenești, posibilitatea reducerii costurilor logistice și depășirea barierelor birocratice din ambele părți.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă