PSRM

18 mai 2019

Vlad Batrîncea: Poziția noastră rămîne aceeași

Parlamentul ar trebui convocat atunci cînd va apărea o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă. Despre aceasta a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din RM, Vlad Batrîncea, ca răspuns la solicitarea liderului Platformei Politice DA de a convoca o ședință a parlamentului.

“Din nou, am aflat din presă că Blocul ACUM cere convocarea unei ședințe speciale a parlamentului în zilele de 21-22 mai, adică luni-marți.

Cu părere de rău, sîntem nevoiți să constatăm că în Moldova, politica se transformă într-un show public, bazat pe ceva imprevizibil, alogic și departe de respectarea cadrului legislativ.

Noi nu dorim să facem „jocul patrioților” care astăzi declară una, iar mîine – alta. Poziția noastră rămîne aceeași, ea a fost expusă public, după ședința Consiliului Republican al PSRM.

Noi ne declarăm pentru depășirea crizei politice și economice în care s-a pomenit țara noastră. Soluționarea acestei probleme dificile nu poate fi obținută prin trucuri de circ și declarații publice tari, în așteptarea aplauzelor.

Noi sîntem dispuși să continuăm dialogul cu Blocul ACUM – imediat ce conducătorii și reprezentanții partidelor din componența blocului vor mai reduce din ambițiile lor politice și își vor manifesta disponibilitatea de a participa la formarea unei majorități parlamentare stabile și crearea unui guvern eficient și funcțional.

În timp ce liderii Blocului vor participa la show-ul amuzant pentru PR, noi preferăm să lucrăm în raioane și sate, să-i ajutăm pe alegătorii noștri în soluționarea problemelor lor cotidiene.
Noi considerăm că Parlamentul ar trebui să fie convocat atunci cînd va apărea o posibilitate reală de a crea majoritatea parlamentară stabilă”, a scris Vlad Batrîncea pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă