PSRM

07 decembrie 2017

Vlad Batrîncea: Nu veți obține dragostea alegătorilor prin interdicții

Deputatul Partidului Socialiștilor a criticat dur inițiativa Partidului Democrat de a interzice programele de televiziune rusești în Moldova.

În primul rând, deputatul i-a răspuns lui Sergiu Sîrbu, unul dintre autorii proiectului de lege, care a prezentat documentul în Parlament.

”Ați spus că colegii noștri se ocupă cu demagogie. Vreau să dau exemplul altui Sergiu Sîrbu. Pe 21 aprilie 2010 – canalul de televiziune „NIT”. „Vom apăra dreptul la protestele noastre, televiziunea poporului, libertatea și democrația. Dacă va fi necesar, vom ajunge la CEDO „, a spus Sergiu Sîrbu. Pe 24 septembrie 2010, protestul în fața CCA împotriva dictaturii și implicării în politica internă a canalelor de televiziune. „Cetățenii au o influență utilă atât asupra Curții, cât și asupra CCA”, a menționat el. Pe 29 septembrie 2010. „Canalul TV” NIT „este pedepsit la cererea Alianței, care ar trebui să fie trasă la răspundere pentru aceasta, în conformitate cu legea.” Și acum Sîrbu spune: „CCA va monitoriza în ce mod să pedepsească canalele.” Tovarăși, cine va fi judecătorul, cine va decide? Puterea se schimbă, cine va decide, cine va pedepsi? Domnul Sîrbu? Care dintre ei? Comunistul care a apărat democrația, sau Sîrbu-democrat, care se ocupă de cenzură? În locul dumneavoastră aș refuza să ies la această tribună. Ați apărat aceste valori și acum ce?”, a întrebat cu indignare Batrîncea.

Deputatul a numit proiectul de lege categoric anti-european și a subliniat că nu în zadar în 2015 a primit o concluzie negativă din partea OSCE. El a menționat, de asemenea, că nu exclude implicarea externă în această chestiune.

”Cineva din Washington are un buton. L-a apăsat – și aici imediat au ridicat mâinile. Dar este ilegal „, a spus el.

Batrîncea a enumerat țările care nu au semnat sau ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

”Acest proiect va provoca un scandal diplomatic. El se referă nu numai la Rusia, ci și la multe țări partenere. Voi ați vrut să loviți Rusia, dar ați lovit în paralel 14 țări partenere. Îl puteți numi cum doriți, dar aceasta nu este integrarea europeană. Ați eșuat-o deja. Voi inventați un inamic extern „, a adăugat el.

Deputatul PSRM a reamintit, de asemenea, că Republica Moldova ocupă locul 5 în lume în ceea ce privește nivelul de acces la Internet. 70% din populație se informează de pe Internet. Oamenii au telecomenzi și aleg la ce să se uite, a adăugat el.

”Poate doriți să vi se adune 2 milioane de telecomenzi și să stați în oficiul PDM să decideți ce canal să puneți? Dacă nu puteți convinge cetățenii să vă voteze, nu veți obține prin nici o interdicție ca oamenii să vă iubească. Credeți că aveți un rating scăzut datorită faptului că oamenii se uită la știri seara?”, a remarcat el.

În concluzie, Batrîncea a menționat că socialiștii solicită votul nominal pe această temă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă