PSRM

24 noiembrie 2022

Vlad Batrîncea: Nu poți folosi metodele lui Plahotniuc și să ajungi la un final diferit

Astăzi, Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretar executiv al PSRM a criticat metodele de promovare a justiției, utilizate de ministrul Sergiu Litvinenco, inclusiv de atacare a deputaților, prin aluzii că deputații ar putea fi persecutați penal.

Vlad Batrîncea a vorbit despre faptul că în acțiunile sale ministrul se conduce de afirmațiile lui Goebbels și Machiavelli care spun că scopul scuză mijloacele, dar a adăugat că pentru europeni și pentru partenerii noștri mijloacele sunt foarte importante.

În context, deputatul socialist a adus aminte despre opinia Comisiei de la Veneția care a venit cu concluzii foarte critice cu referire la modificarea politică a componenței CSP. ”Da, pentru cei de la Consiliul Europei contează mijloacele. Dacă vrei să construiești o justiție veritabilă – tu trebuie să fii corect mai înainte de toate”.

Batrîncea a regretat faptul că, deși în 2019 s-a făcut front comun împotriva lui Plahotniuc, astăzi trebuie să constate că s-a revenit la practicile cele mai nocive ale lui, când nu se mai poate de crezut în justiție, când nu mai există separarea puterilor în stat, când din timp se cunoaște ce decizii vor lua procurorii sau judecătorii.

”Acest lucru este condamnabil și nu poate fi tolerat. Da, noi am condamnat încălcarea secretului corespondenței, dar noi public am făcut apeluri către instituțiile statului, Parlament, Guvern atunci când am zis că în RM sunt practicate metode de filaj, că sunt urmăriți deputații, dar astăzi constatăm că nici voi nu sunteți protejați. Nu poți folosi metodele lui Plahotniuc și să ajungi la un final diferit”, a precizat Batrîncea.

Pe final Batrîncea a concluzionat că moțiunea de cenzură a fost inițiată pentru a se reveni la normalitate, iar prestația ministrului Litvinenco a demonstrat că ea avut sens.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă