PSRM

16 septembrie 2021

Vlad Batrîncea: Ne dorim o adevărată independență a justiției care să nu fie controlată de nimeni, dar să protejeze întreg poporul

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Franței  Pascal Le Deunff, prilejuită de încheierea misiunii diplomatice a Excelenței Sale în țara noastră.

Ambasadorul a ținut să mulțumească lui Vlad Batrîncea pentru dialogul util de-a lungul mandatului și a asigurat de deschiderea pentru a contribui și pe viitor la păstrarea legăturilor de prietenie și colaborare dintre cele două state.

Pascal Le Deunff a încurajat eforturile deputaților în activitatea legislativă, menționând că o democrație veritabilă înseamnă, inclusiv, o comunicare bună dine majoritatea parlamentară și opoziție.

Vicepreședintele Parlamentului a mulțumit ambasadorului pentru faptul că a fost deschis și obiectiv în raport cu actorii politici din Moldova.

În mod special a adresat Republicii Franceze recunoștința pentru toată susținerea oferită țării și poporului nostru.

Vlad Batrîncea a relevat că Franța mereu a fost și va fi sursa de inspirație în promovarea valorilor democratice și drepturilor omului.

A fost exprimat interesul ca Republica Moldova să poată conta pe susținerea Franței în continuare, inclusiv pe arena internațională.

Potrivit Vicespeakerului, Moldova ar fi recunoscătoare pentru sprijinul diplomației franceze în abordarea unor probleme importante, printre care cea a râului Nistru – principala arteră de apă a țării.

De asemenea, interlocutorii au constatat existența unui potențial vast în domeniul comercial-economic, iar ratificarea Convenției pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit va impulsiona acest proces.

A mai fost discutat subiectul reformării justiției și luptei cu corupția.

”Ne dorim o adevărată independență a justiției care să nu fie controlată de nimeni, dar să protejeze întreg poporul”, a declarat în context Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă