PSRM

22 iulie 2022

Vlad Batrîncea: intenția guvernării de a modifica Codul Electoral nu are nimic cu democrație

Regimul de guvernare intenționează să opereze amendamente dubioase în Codul Electoral, care ar conduce la capturarea Comisiei Electorale Centrale de către o singură forță politică, susține Secretarul Executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

În primul rând, susține vicespeakerul Parlamentului, “reforma” electorală presupune reducerea numărului membrilor CEC la șapte persoane, toate fiind numite de Guvern, Parlament, Președinție și Consiliul Superior al Magistraturii. Ținând cont de faptul că în prezent toate aceste instituții sunt controlate de partidul Maiei Sandu, opoziția va fi lipsită de orice pârghii de control.

Totodată, aceste amendamente, în realitate, sunt impuse fără a fi discutate cu partidele parlamentare și extraparlamentare; guvernarea promovează “reforma” în grabă și cu ușile închise. Vlad Batrîncea și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că esența modificărilor propuse nu are nicio legătură cu tradițiile democratice și creează condiții favorabile pentru fraudarea alegerilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă