PSRM

24 mai 2022

Vlad Batrîncea: „Guvernarea a început un joc periculos și duce Moldova spre destabilizare”

”Acuzațiile inventate la adresa fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu au nimic în comun cu democrația și reprezintă o nouă încercare de a suprima opoziția”, – a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, comentând perchezițiile efectuate de organele de drept la locul de trai și de muncă al lui Igor Dodon.

„Timp de un an, această guvernare și-a arătat neputința și incompetență în gestionarea situației din țara noastră. Dar, în loc să se ocupe de soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii și să ajute populația în situația critică în care s-a pomenit, regimul luptă împotriva opoziției și împotriva exprimării libere a opiniei. Acest lucru nu are nimic în comun cu promisiunile preelectorale și nici cu democrația autentică”, a subliniat vicepreședintele Parlamentului.

Batrîncea a amintit că recent, Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a recomandat conducerii Republicii Moldova să ofere forțelor de opoziție posibilitatea de a-și exprima liber opiniile, însă autoritățile au ignorat poziția partenerilor europeni, deși se proclamă drept o forță proeuropeană.

Vlad Batrîncea și-a exprimat convingerea că autoritățile organizează show-uri cu mascați împotriva opoziției pentru a distrage atenția de la problemele grave atât în interiorul țării, cât și în regiune. În opinia sa, autoritățile au început un joc periculos în care Moldova este controlată din exterior, iar în rezultatul acestuia țara poate ajunge la o destabilizare completă cu consecințe imprevizibile.

În acest context, secretarul executiv consideră că autoritățile persecută opoziția pentru a-i reduce la tăcere pe cei care se opun încălcării principiului neutralității permanente a Republicii Moldova și sunt împotriva implicării țării noastre într-un conflict regional.

În situația respectivă, Partidul Socialist este nevoit să cheme populația să fie gata să iasă în stradă și să protesteze împotriva autorităților. „Îl vom apăra pe colegul nostru, ex-președintele Igor Dodon și vom apăra democrația în Moldova”, a dat asigurări Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la consolidare și dialog, și a îndemnat-o pe șefa statului, Maia Sandu, să dea dovadă că este președintele întregii țări și nu a unui partid politic.

Zinaida Greceanîi a calificat drept persecuție politică reținerea fostului președinte al țării, Igor Dodon, președintele de onoare al PSRM. Greceanîi susține că actuala guvernare trebuie să consolideze societatea, dar să nu o dezbine.

”Lupta pentru putere se desfășoară în campania electorală. Mi-ași dori foarte mult să avem politicieni înțelepți, cei care ajung la guvernare, ca să guverneze cum se cade și să încerce să consolideze toată societatea”, a spus Greceanîi.

Potrivit președintelui fracțiunii BCS, în condițiile unei situații complicate și instabile la granițele țării, Moldova nu are nevoie de o luptă internă, iar PSRM a pledat și pledează în continuare pentru stabilizare și liniște în țară.

Deputatul PSRM a atras atenția că ”sunt suficiente forțe politice din exterior care vor destabilizare în Republica Moldova” și a chemat conducerea țării și forțele politice să se consolideze pentru a nu admite acest lucru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă