PSRM

20 decembrie 2019

Vlad Batrîncea: Datorită fracțiunii PSRM s-a reușit votarea celor mai importante legi sociale

CHIȘINĂU – 20 decembrie 2019. Datorită fracțiunii PSRM în Parlament, care are 36 de deputați, s-a reușit înfăptuirea schimbărilor spre bine ce s-au produs în ultimele luni în țară.

Depășirea crizei politice, crearea unei majorități parlamentare, votarea unui pachet de legi sociale, crearea comisiilor de anchetă, toate acestea au fost posibile datorită celei mai mari fracțiuni din Parlament, fracțiunea PSRM. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, la încheierea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului.

”Reprezint cu mîndrie cea mai mare și disciplinată fracțiune din Parlamentul Republicii Moldova, fracțiunea PSRM”, a declarat Batrîncea.

Deputatul și-a îndemnat colegii din fosta majoritate parlamentară să fie obiectivi și corecți și să nu-și asume toate reușitele înregistrate începînd cu luna iunie.

”Astăzi, Guvernul inițiază procedura privind întoarcerea aeroportului, a companiei „Air Moldova”, datorită că Parlamentul Republicii Moldova a avut o majoritate. Este o muncă și un rezultat comun. Haideți să spunem că acest lucru a fost făcut de coaliție”, a remarcat parlamentarul.

Batrîncea a amintit că Parlamentul a reușit în actuala sesiune, datorită fracțiunii PSRM, să adopte un șir de legi sociale prin care s-a stabilit indexarea pensiilor de două ori pe an, majorarea salariilor unor categorii de bugetari, anularea, în prima lectură, a taxei pentru arenda manualelor școlare, crearea comisiilor de anchetă privind investigarea fraudei bancare, a privatizărilor ilicite.

Deputatul PSRM a remarcat că o colaborare strânsă dintre Președinție, Parlament și Guvern va asigura onorarea angajamentelor asumate în fața cetățenilor, astfel ca viața lor să fie mai bună.

”Doresc ca în 2020 să facem mult mai multe lucruri concrete, mai mult să vorbim despre adevăr și să oferim exemplu întregii societăți”, a declarat Batrîncea.

Deputatul PSRM i-a îndemnat pe toți aleșii poporului să dea în continuare dovadă de voință politică, deoarece la alegerile din februarie cetățenii le-au oferit mandat tuturor celor 101 deputați din Parlamentul țării.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă