PSRM

16 mai 2022

Vlad Batrîncea: Conducerea BNM și întreg Guvernul trebuie să-și dea demisia

Oameni incompetenți care au promis cetățenilor o viață mai bună, dar în realitate au adus sărăcie, trebuie să plece în demisie. Declarația a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul organizat în fața BNM față de politicile promovate de această instituție.

Deputatul susține că deciziile luate de BNM în ultimul timp au adus țara în criză și au împovărat și mai mult cetățenii. Deputatul a declarat că poporul nu mai poate tolera incompetența guvernanților care slujesc intereselor petroliștilor, corporațiilor internaționale, băncilor comerciale.

”Ne aflăm în fața unei clădiri care este condusă de niște criminali. Locul lor este la Penitenciarul 13. Recent, Curtea Constituțională a constatat că cele 14 miliarde de lei emise în 2014-2015 au fost date ilegal. A fost călcată în picioare Constituția și s-a constatat foarte clar că, BNM a acoperit furtul secolului. Într-o țară normală, a doua zi, procurorii erau să fie în această clădire cu cătușe. Observăm că nimeni din partea guvernării nu observă aceste fărădelegi. Astăzi, toți cetățenii țării achită prețul incompetenței. Rezervele valutare au scăzut cu 600 de milioane de dolari, dar datorită politicilor domnului Armașu și altor cetățeni din această clădire, veniturile băncilor comerciale au crescut și continuă să crească. Țara e în criză, sărăcia macină populația, iar veniturile băncilor comerciale sunt în creștere. Este o fărădelege și o crimă împotriva oamenilor. Acești oameni trebuie să răspundă. Demisia. Acest mesaj este pentru Armașu și tot Guvernul. Oameni incompetenți care au promis cetățenilor o viață mai bună, dar în realitate au adus sărăcie”, a spus Batrîncea.

Secretarul executiv al PSRM a avut un mesaj și către oamenii legii:

”Debarasați-vă de ochelari, priviți foarte atent la ce se petrece și acționați conform legii. Ori, atunci când un criminal conduce BNM și când avem miniștri și deputați care lobează interesele companiilor petroliere, acest lucru trebuie să facă parte dintr-o anchetă, iar vinovații să fie trași la răspundere”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă