PSRM

26 octombrie 2023

Vlad Batrîncea: Codul urbanismului și construcțiilor, propus în prima lectură, trebuie îmbunătățit

Astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a menționat că actuala redacție a Codului urbanismului și construcțiilor, propus pentru aprobare în prima lectură trebuie de îmbunătățit esențial.

”Avem un cod al urbanismului și construcțiilor care nu introduce reguli și metodologii clare, situație în care iarăși va exista un ping-pong între ministerul infrastructurii și anumite primării. Totodată lipsa regulilor clare în construcții, poate genera elemente de corupție”, a remarcat Vlad Batrîncea.

Deputatul socialist a subliniat că se dorește adoptarea unui document care să stabilească reglementări clare în construcție, astfel încât companiile de construcții să cunoască foarte bine regulile de joc, să le respecte, și, nu în ultimul rând, să fie definitivate competențele administrației publice locale.

În această ordine de idei, Vlad Batrîncea a îndemnat deputații să analizeze documentul mai profund, să organizeze audieri publice, și să vină cu reglementări și norme în construcție bine definite, care ar exclude oricare interpretări.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă