PSRM

11 aprilie 2024

Vlad Batrîncea: CNA trebuie să investigheze în primul rând implicarea factorului politic în ilegalitățile ce se comit și s-au comis

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a criticat activitatea Centrului Național Anticorupție, care în loc să se ocupe în mod prioritar de investigarea implicării factorului politic în diverse scheme și ilegalități, cercetează prioritar activitatea agenților economici.

”CNA, conform atribuțiilor, trebuie să investigheze în primul rând crimele legate de abuz în serviciu din interes personal, material, acolo unde se gestionează abuziv banul public. În raportul prezentat de directorul CNA, Alexandr Pînzari majoritatea cazurilor sunt legate de agenții economici, dar aceștia sunt nevoiți să acționeze în acea orbită care o stabilește statul”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, actele de corupție în gestionarea banului public nu pot fi organizate fără ca conducerea instituției să fie la curent. În acest sens CNA trebuie să întreprindă măsuri sistemice.

”Iată de ce noi așteptăm informații sistemice, acțiuni sistemice, și noi vrem să înțelegem unde este fenomenul corupției, ce e cu achizițiile publice, ce e cu ANSA, ANTA și alte servicii de stat, inclusiv frontiera de stat”.

Președintele BCS le-a amintit colegilor din PAS despre practica lor vicioasă de organizare a concursurilor la funcții cheie în organele de drept și subordonarea acestor instituții politicului, despre concesionarea aeroportului și furtul miliardului, despre dezamăgirea totală a populației în reforma justiției, atenționând, totodată, că PAS de trei ani nu mai este în opoziție și va trebui să răspundă pentru ceea ce face.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă