PSRM

10 mai 2022

Vlad Batrîncea amintește deputaților de la guvernare că imunitatea nu este oferită pentru business sau interese personale

Intenția guvernării legată de anularea imunității deputatului este un truc propagandistic, o inițiativă populistă și de conjunctură, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, Secretarul executiv al PSRM.

Deputatul a menționat, la TV ”Primul în Moldova”, că PAS nu a avut asemenea inițiative când era în opoziție. Potrivit lui Batrîncea, actuala guvernare a utilizat atunci foarte eficient statutul de imunitate.

”Nu aveau asemenea inițiative când se aflau în opoziție. Din contra, se foloseau foarte eficient de această imunitate când se implicau în anumite acțiuni ilegale, inclusiv când blocau traseele. Când erau în opoziție se foloseau de toate privilegiile oferite de statutul de deputat”, a spus socialistul.

Secretarul executiv al PSRM a declarat că imunitatea nu este oferită pentru business sau pentru interese proprii, ci pentru a vota și a se expune liber în mandatul de deputat.

”Imunitatea este oferită, ca de exemplu cum a fost în 2019 când am dat jos de la guvernare regimul PDM, ca să ajungi elementar până în Parlament și să poți participa la vot, fără ca să fii oprit de polițist sau reținut pentru 72 de ore. Imunitatea este oferită pentru ca deputatul să poată apăra interesele publice fără ca să fie persecutat. Imunitatea nu este oferită pentru business sau pentru interese proprii. Statutul de imunitate al deputatului nu-și are originile în politica moldovenească. Este o practică internațională. Este un truc propagandistic, astăzi nouă ne trebuie imunitate, iar mâine nu, este primitiv și banal. Imunitatea oferă deputatului garanția că el se poate ocupa cu politica. Asemene inițiative le calific drept populiste și de conjunctură”, a spus Batrîncea.

Socialistul a mai declarat că acest subiect poate fi discutat doar atunci când în Moldova vom avea o justiție liberă și independentă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă