PSRM

22 martie 2021

Vlad Batrîncea admite că Maia Sandu știa din timp despre decizia Marianei Durleșeteanu de a-și retrage candidatura

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, admite că președintele Maia Sandu știa din timp despre decizia Marianei Durleșeteanu de a-și retrage candidatura înaintată pentru funcția de prim-ministru. Această presupunere a fost făcută la Curtea Constituțională în cadrul dezbaterilor în fond a sesizării PSRM cu privire la controlul legalității Decretului cu privire la desemnarea lui Igor Grosu în funcția de premier.

Parlamentarul a menționat că această ipoteză apare ca urmare a mai multor factori și evenimente ce s-au produs în ziua de 16 martie: președintele a mimat consultările cu fracțiunile parlamentare; numele lui Igor Grosu nu a fost pomenit în dialogul cu nicio fracțiune; anunțul Marianei Durleșteanu este plasat pe Facebook în timp ce deputații PSRM și liderul acestora fac declarații; Maia Sandu anunță candidatura lui Igor Grosu la doar câteva minute după consultări.

”Doamna președinte, după logica noastră, în acele consultări, care acum înțelegem că au fost mimate, nu a urmărit scopul de a obține susținerea Parlamentului, nu știa sau nu am discutat despre retragerea doamnei Durleșeteanu. De bun simț, în opinia noastră, ar fi, de exemplu: eu cunosc că doamna Durleșeteanu se va retrage și de aceea că eu cunosc că ea se va retrage dar voi nu cunoașteți, haideți eu să îl înaintez pe domnul Grosu. Acest lucru poate ar depăși anumite norme, dar ar fi corect prin prisma unor consultări oneste, veritabile, atunci când șeful statului are o poziție pe care și-o menține”, a spus Batrîncea.

Deputații PSRM solicită Înaltei Curți anularea decretului prin care a fost desemnat Igor Grosu pentru funcția de premier și reluarea de la zero a consultărilor dintre șeful statului și fracțiunile parlamentare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă