PSRM

09 noiembrie 2022

Vlad Batrîncea a discutat cu Nicu Popescu necesitatea consolidării serviciului consular în Rusia

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, a avut o întrevedere, pe data de 8 noiembrie curent, cu Nicu Popescu, vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul dialogului, părțile au discutat rezultatele vizitei oficiale a vicepreședintelui Parlamentului în Federația Rusă, care a avut loc în perioada 17-20 octombrie curent, la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse.

Vlad Batrîncea a remarcat importanța identificării unor soluții profesioniste și complexe la nivelul guvernelor celor două state pe un amplu spectru de probleme umanitare și economice. În acest sens, Vlad Batrîncea a subliniat oportunitatea intensificării dialogului în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

În mod separat, interlocutorii au abordat problemele cu care se confruntă conaționalii noștri în Rusia. În această ordine de idei, Vlad Batrîncea a remarcat că în urma întrevederii sale cu diaspora s-a constatat necesitatea extinderii personalului reprezentanței diplomatice a țării noastre în Rusia și consolidării serviciului consular astfel încât toți cetățenii moldoveni aflați în Federația Rusă să poată beneficia de serviciile consulare necesare.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că implementarea cât mai rapidă a programărilor online pentru toți cei care au nevoie de servicii consulare peste hotare reprezintă o parte a soluției de eficientizare a serviciilor prestate în interesul reprezentanților diasporei moldovenești.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă