PSRM

27 mai 2022

Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu șeful interimar al ambasadei germane

Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului RM, împreună cu Corneliu Furculiță, vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a BCS, a avut o întrevedere cu Ullrich Kinne, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

În debutul întrevederii, Vlad Batrîncea a exprimat gratitudine părții germane pentru suportul constant acordat țării noastre în diverse domenii, pledând pentru menținerea unui dialog viabil în scopul prezentării situației reale de pe arena politică a țării.

Vicepreședintele Parlamentului a subliniat că situația complicată din Moldova este generată de incapacitatea actualei guvernări de a face față provocărilor social-economice, care sunt amplificate de instabilitatea regională.

Totodată, Vlad Batrîncea a comunicat despre acțiunile guvernării de intimidare a opoziției cu scopul de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele reale din țară. ”În pofida declarațiilor pompoase despre respectarea supremației legii, actuala guvernare creează precedente periculoase în sensul intimidării opoziției. Dosarele politice fabricate, precum este cel al ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, reprezintă un act de răfuială politică la indicația guvernării PAS, precum și o încercare de a denigra Partidul Socialiștilor, cea mai mare forță de opoziție din Moldova”. Batrîncea a subliniat că doar prin consens și colaborare a tuturor forțelor politice este posibilă redresarea situației economice din Moldova.

În acest context, Corneliu Furculiță a remarcat că acțiunile guvernării împotriva opoziției pot genera proteste la nivel național.

La rândul său, Ullrich Kinne a menționat că dosarul ex-președintelui țării este de rezonanță internațională, iar partenerii externi urmăresc cu atenție desfășurarea acestui caz, inclusiv corectitudinea și imparțialitatea anchetei. Oficialul german a subliniat că este deschis pentru dialog și colaborare cu opoziția.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă